Covid-19 information 26 feb
2021-02-27 09:33

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade igår utökade restriktioner med anledning av den ökande smittspridningen i samhället.

För fotbollens del innebär detta att möjligheten för unga födda 2005 och senare att spela enstaka matcher försvinner.

De nya restriktionerna gäller från och med måndagen den 1 mars. Folkhälsomyndigheten meddelade också att man arbetar med att skärpa reglerna för idrotten – alltså utöver de nu meddelade förändringarna för barn födda 2005 och tidigare. Vad detta kan innebära är ännu inte klart.

I samband med att de nya restriktionerna börjar gälla kommer Svenska Fotbollförbundet att uppdatera sina riktlinjer till svensk fotboll. Riktlinjerna kommer på sedvanligt vis att publiceras på svenskfotboll.se.

VFF kommer att länka till dessa så fort de publicerats.

Smittläget i samhället är mycket utmanande och det är av yttersta vikt att samtliga berörda tar del av och följer riktlinjerna.

Svensk fotboll har tagit ett stort ansvar för att förhindra smittspridning och bidra till att konsekvenserna av pandemin blir så hanterbara som möjligt – det måste vi fortsätta att göra.

Smarta Kartan Sjuhärad
2021-02-24 14:25

Smarta Kartan Sjuhärad är en plattform som ska göra det lättare att hitta och ta del av delningsinitiativ i Sjuhärad.

Smarta Kartan synliggör nuvarande verksamheter och nätverk som finns i Sjuhärad och som är på gång och uppmuntrar till gemenskap, nya möten och tillgång framför ägande.

På Smarta Kartan Sjuhärad listas ställen där du kan hyra, byta, låna, ge och få. På kartan finns bland annat cykel kök, bytesgrupper, öppna kontor, låneställen och digitala plattformar.

Innehållet till Smarta Kartan Sjuhärad har tagits fram genom öppna träffar med Sjuhäradsborna i Svenljunga, Tranemo, Mark, Herrljunga, Vårgårda, Bollebygd, Ulricehamn och Borås, genom så kallade Map Jams.

Smarta Kartan har skapats med hjälp av förstudiemedel av Boråsregionen. Hållbar Landsbygd Sjuhärad har hållit i trådarna tillsammans med lokala initiativtagare.

Smarta Kartan Sjuhärads kartläggargrupp är ansvarig för innehållet på sidan och kartan uppdateras löpande. Kartläggarna kommer att fortsätta kartlägga och publicera alla smarta delningsinitiativ i Sjuhärad.

Det mesta arbetet görs ideellt, därför läser och svarar vi på mail en gång per månad.

Besök oss gärna på  www.smartakartan7h.se

OBS! Digitalt Årsmöte Tisd 16 Mars kl 18.00
2021-02-22 10:06

Kronängs IF har OBS! Digitalt Årsmöte

Tisdag 16 Mars kl 18.00

Länk skickas ut senare

Välkomna :)

Styrelsen
Regeringen och Folkhälsomyndigheten restriktioner och rekommendationer Torsd 17 Feb 2021
2021-02-18 16:33

Hej

Regeringen och Folkhälsomyndigheten gick idag torsdag ut med fortsatta restriktioner och rekommendationer angående pandemin Covid-19. Detta påverkar den verksamhet som vi/ni bedriver och därför kommer denna information.

Enligt rekommendationerna kan barn och ungdomar födda 2002 och senare träna inomhus, om det kan ske på ett smitt säkert sätt.

Observera att föreningen själv måste avboka tider som är bokade för seniorverksamhet. Dessa kommer annars bli debiterade.
Avbokning sker hos uthyrningen som vanligt. Det kan uppstå väntetider, vilket vi ber om förståelse för.

Träning för de som är födda 2001 och tidigare kan bedrivas utomhus om det kan ske på ett smitt säkert sätt.

Ingen seniorverksamhet tillåts i våra idrottshallar.

Elitverksamhet för seniorer tillåts endast om respektive specialförbund namnger de personer som faller in under definitionen som RF tidigare gått ut med.

Omklädningsrummen är fortfarande stängda.

Detta gäller i nuläget fram till 7 mars. Regeringen och folkhälsomyndigheten meddelar att man varannan vecka kommer att följa upp och eventuellt göra ändringar i gällande rekommendationer.

OBS!
Det är föreningens ansvar att se till att folkhälsomyndighetens samtliga riktlinjer om avstånd, handtvätt, resor till träning med mera efterlevs!

Fritids- och Folkhälsoförvaltningen