Intersport

Kronängs IF – Brämhults IK Svart: Vi kämpar vidare!
2017-04-29 18:14
Skapade tillräckligt för en vändning.

Fotboll är en märklig sport. Ibland kan det krävas så lite för att förändra en hel matchbild. En boll som studsar rätt. Ett skott som tar på en täckande försvarare och går i mål. Ett inlägg eller hörna som går förbi alla och letar sig hela vägen in i mål. Samtidigt kan det andra dagar vara som förgjort. Hur mycket man än försöker och hur man än gör det så vill bolluslingen bara inte in mellan stolparna.

Kvalité, tur, otur eller tillfälligheter? Ja, det är alltid lika klurigt att bena ut den exakta orsaken till att det som går stolpe in ena dagen går stolpe ut den andra. Det enda man som fotbollslag kan göra är att fortsätta gå för det tills domaren blåser av matchen – något som Kronäng helt klart gjorde trots en tuff kväll där de avgörande marginalerna gick emot.

Matchen

Kronäng inledde matchen bäst och tog också ledningen när en ”hyfsat” nöjd Casper ”Piqué” Swahn med ett välplacerat, otagbart avslut satte dit sitt första mål för säsongen. Därefter började Brämhult arbeta sig in i matchen allt mer och när kvitteringen kom till på ett slumpmål började Kronäng uppträda stressigt och hade svårt att få till något ordnat anfallsspel.

När Brämhult dessutom tog ledningen via ett ”offside-mål” var det många nedstämda blickar i Kronäng-lägret. I halvtid pratade vi om att det inte är någon idé att lägga kraft och energi på enskilda domslut, utan istället lägga fokus på det vi kan påverka, dvs. vår egna insats, och lägga ner ett ännu hårdare jobb i den andra halvleken.

Kronäng bet ihop, pressade tillbaka Brämhult rejält i den andra halvleken och skapade en mängd kvitteringschanser. Närmast var Casper "Piqué" Swahn med ett par skott från distans och Hugo Andersson på nick efter fint förarbete från Simon Ehrman och Felix Hultman. Men det var en sådan dag för Kronäng när bollen gick strax utanför eller över och istället kunde Brämhult från ingenstans sätta dit och fastställa slutresultatet till 1-3.

Sammanfattning

Kronäng hade svårt att få igång spelet som blev allt för centrerat mot ett defensivt skickligt Brämhult. I den andra halvleken började killarna utnyttja ytorna på kanterna oftare varifrån det skapades tillräckligt med målchanser för en vändning. Det killarna framförallt ska ha beröm för är att de fortsatte tugga på och kom allt närmare målet som hade förändrat allt. Inte ens 1-3-målet fick killarna att sluta försöka, vilket var det som imponerande mest.

Jag förstår att ni tycker resultatet är viktigt killar - men stirra er inte blinda på det. Vi ledare är, oavsett vinst eller förlust, mer intresserade av prestationen då resultat tenderar att ljuga och inte alltid tala om hur matchen har sett ut – precis som den här kvällen. Förra helgen mot Dalsjöfors hade vi en del marginaler på vår sida och den här gången hade vi det emot oss. Det är bara att acceptera att fotbollen fungerar på det sättet, gå vidare och kämpa på med det vi har möjlighet att påverka. Rent spelmässigt kan vi absolut prestera bättre, men när samtliga spelare uppträder med den här inställningen och gör sitt bästa kommer vi aldrig att kunna klaga.

Extra plus till David ”Puyol” Stolt som gjorde debut i rollen som mittback och löste den defensiva uppgiften förträffligt, samtidigt som han i den andra halvleken var med och drev på anfallsspelet.