C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Camp Elfsborg flickakademi
Kronängs IF är en av tio Boråsklubbar som tillsammans med IF Elfsborg 2014 startade en fotbollsakademi för flickor 15-17 år, Camp Elfsborg flickakademi. Syftet är att stärka flick- och damfotbollen i Borås och att etablera ett lag på hög nivå. Vi vill genom detta ge tjejer samma förutsättningar som för killar. SISU och Borås Stad är  samarbetspartners.
 
Förutom den rent träningsmässiga delen av akademin ingår också en ledarutbildning. Den treåriga utbildningen är obligatorisk för de uttagna tjejerna men den kommer även att vara öppen för övriga flickspelare i samarbetsföreningarna och även för flickor utanför fotbollen. Flickakademin är en del av Camp Elfsborg, ett samarbetsprojekt mellan IF Elfsborg och mindre fotbollsklubbar i Sjuhäradsområdet, däribland KIF.

Borås medieprofil Gunnar Jägsell kommer att följa och dokumentera projektet. Youtube-filmen ovan gjordes vid en träning på Kronängs arena maj 2015. Kronängsmästerskapet
Det vinnande laget 2014, Barcelona-Madrid.

När alla serier är färdigspelade på hösten avslutar vi fotbollssäsongen med det årliga Kronängsmästerskapet för hela föreningen. Unga och lite äldre spelare i mixade lag tävlar i lättsam femkamp, och café Kronäng brukar bulla upp lite extra den dagen. 


Kronängsmästerskapet är en av våra aktiviteter för att stärka sammanhållningen i föreningen och för att spelare och ledare - och föräldrar - ska lära känna varandra lite bättre. Det är i första hand fotbollsutskottet som ansvarar för denna dag, med hjälp av ledare och föräldrar som är med och hjälper till. På sidan bildgalleri finns foton från Kronängsmästerskapet 2014. Bildgalleri >>

Kretsloppet i Borås
Bild från målgången 2014 där tjejerna i F97-00 delar ut dricka till trötta löpare.

Kretsloppet i Borås är en årlig löparfest mitt i staden med en stark miljöprofil. Kronängs IF har de senaste åren medverkat genom att ställa upp med ett flertal funktionärer. 2015 utökar vi vårt åtagande - en viktig inkomst för föreningen och en folkfest att vara en del av! 


Kretsloppet har flera olika klasser, från stavgång till 21 km löpning och korta lopp för de mindre barnen. Dessutom en publik på uppemot 30 000 personer i och runt tävlingscentrum i Borås city. Kretsloppets webbplats >>

 
Sponsorer