C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Brämhults IK – Kronängs IF: Kan man vara kär i ett fotbollslag?
2018-05-07 00:12

Den här spelartruppens redan långa skadelista, hade vuxit ytterligare sedan förra veckan. Ett faktum som ställde killarna inför en ny typ av utmaning denna varma fotbollshelg.


De tuffa förutsättningarna till trots - när det var dags att bege sig till Bodavallen för den på förhand mycket svåra bortamatchen mot Brämhult (som hade vunnit stort i premiären) - stod de där, fullt motiverade och rakryggade.


Fjorton stycken hjältar (varav 10 stycken hade spelat mer eller mindre hela matchen mot Lerum i värmen dagen innan) som gick ut på planen och visade vilken oerhörd kraft ett fotbollslag kan skapa tillsammans när samtliga spelare är beredda att kämpa och slita på ett fullkomligt kompromisslöst sätt för varandra.


Jag skulle vilja säga att det har var ett nytt fotbollskaos, som de här killarna har bjudit på ett par gånger tidigare – men det här var något annat vi fick se, från ett helt underbart fotbollslag.


Matchen


Brukar inte ha några problem att minnas de viktigaste händelserna efter en fotbollsmatch, men den här gången snurrar det (mer än vanligt) i huvudet efteråt – så vi får se hur det går.


Minns det som att Brämhult direkt satte in en hög press mot ett Kronäng som lugnt och behärskat spelade upp bollen längs marken till varandra på få tillslag, precis som vi vill göra.


Därför kändes det såklart surt när Brämhult utnyttjade ett av få mindre lyckade uppspel till att ta ledningen i matchen. Men det var bara att fortsätta våga.


Överlag blev det till en början för många korta passningar på rad, men när killarna började söka de lite längre alternativen kunde laget flytta fram positionerna och därigenom arbeta sig in i matchen.


När det gällde den höga pressen i försvarsspelet, konstaterade killarna själva under den första vattenpausen, att den behövde sättas in kollektivt genom att hela laget flyttar över samtidigt.


Killarnas egna idéer visade sig lyckosamma då det var just den höga pressen som gjorde att Kronäng tog över kommandot den resterande delen av halvleken och skapade en hel del offensiva fasta situationer i form av såväl hörnor som frisparkar.


Allra närmast nätrassel var det när lagkapten Arvid Elmgren Kopps frispark sånär kunde styras i mål av Isak ”the magic left foot” Sångberg, just före halvtidsvisslan.


I halvtid pratade vi om att fortsätta våga pressa högt, fylla på framåt med hela laget i anfallsspelet och i den andra halvleken fick vi inte bara se hur Kronäng tog över matchen. Nu skapades också en kavalkad av mer eller mindre klara målchanser.


Efter ett par missade målchanser tyckte Rami Alhazouri att det fick vara nog och gav sig iväg på ett offensivt initiativ där han, efter att ha passerat ett antal motståndare, hittade fram till Read Alhsri som höll i bollen och släppte tillbaka den i precis rätt läge till Rami som visade kyla när han fri med målvakten rullade in kvitteringsbollen.


Glädjen var total bland killarna, men till nästa vattenpaus återstod någon enstaka minut under vilken hemmalaget från ingenstans lyckades få iväg en riktig ”trisslotts-träff” från högerkanten som resulterade i att en fristående Brämhultspelare kunde förvalta returen.


Löjligt orättvist med tanke på matchbilden men det här var långt ifrån över. För Kronäng fortsatte att dominera spelet och komma till öppna målchanser.


Som när Read Alhri sånär nickade in en välslagen frispark från Hannes ”Tillslagsprinsen” Andersson. 


Som när Hugo ”Pirlo” Andersson så vackert spelade frispelade högerbacken (!) David ”Puyol” Stolt som hade fyllt på framåt i straffområdet och var en hårsmån ifrån att kvittera ledningen.


Slutligen kom så utdelningen när Hannes ”Tillslagsprinsen” Andersson skickade fram en delikat djupledsboll till Arvid Elmgren Kopp vars avslut inte var klockrent, men som gick via målvakten in i nät och nu var det lika igen.


Under slutminuterna var det Kronäng som vågade mest framåt och trots någon enstaka halvchans, var känslan att matchen var på väg att sluta oavgjort.


Men den grymma orättvisan fortsatte när Brämhult, som inte hade skapat särskilt mycket konkret på hela halvleken, plötsligt hittade fram med en boll bakom Kronängs backlinje och därifrån kunde avgöra med matchens näst sista spark.


Sammanfattning


Ja, hur sammanfattar man en fotbollsmatch som inte går att sammanfatta?

Det är svårt just för att den innehöll så många av de ingredienser som gör fotbollssporten vacker.


Det här var ingen vanlig fotbollsmatch. Det här var ett fotbollsspektakel där ett fotbollslag, med tuffa förutsättningar, gick in och lyfte varandra med en kollektiv kämpainsats som heter duga.


Att stå för så många löpmeter och offra sig så gränslöst i varje närkampssituation defensivt i värmen - och samtidigt lyckas behålla kyla och fokus för att kunna fatta så många korrekta beslut i anfallsspelet - är inget annat än ruskigt imponerande.


Precis som vi hade pratat om inför matchen, täppte Kronäng till ytorna centralt på ett utmärkt sätt.  När den höga pressen blev kollektiv och hela laget fyllde på framåt i anfallsspelet, fick vi se en fotbollshalvlek som dominerades av Kronäng som borde ha vunnit med ett par bollar.


Att se killarna få resultatet emot sig efter den här strålande insatsen var både smärtsamt och grymt. När man känner till bakgrunden med hur mycket killarna redan har haft emot sig i inledningen av den här säsongen var det hjärtskärande att se dem efteråt och svårt att acceptera utgången.


Samtidigt var det en pulserande fotbollsupplevelse som påminde om vad som är så speciellt med den här sporten i allmänhet och det här fotbollsgänget i synnerhet.


Jag vet inte om det går att vara kär i ett fotbollslag – men det spelar mindre roll. För mig är det omöjligt att inte tycka om ett lag som spelar en fotboll som framkallar den typen av starka känslor, som är grunden till all idrott.


Tack ska ni ha killar, för ett häftigt fotbollsminne som kommer vara bestående om tio år – även om det kommer vara med lite blandade känslor.


Matchens…


…”Det var ju en överraskning – NOT!”

När Brämhults ledare konstaterade att matchbollarna de hade fått med sig till Bodavallen var helt paffa var det såklart ingen fara på taket. 


Robban ”Tillslagskungen” Andersson hade självfallet en bollpump med sig - som ju gemene man har - och såg till att bollarna fick exakt det lufttryck som är rekommenderat.


…Individuella spelarbetyg


Brukar i normala fall enbart dela ut individuella spelarbetyg när jag skriver om seniorfotboll, men med tanke på att samtliga spelare utifrån sina egna förutsättningar stod för insatser som var starka fem-plus gör vi ett undantag.


Wile ”Ter Stegen” Lindqvist (+++++)

Uppspelens mästare såg inledningsvis till att sätta mittbackarna i spel. Var sedan kylig nog att lyfta in bollen med bra precision på fria ytor bakom Brämhults mittfält när de flyttade upp ytterligare. Stod dessutom för ett par viktiga ingripanden och utrusningar som förhindrade mål. 


Casper ”Piqué” Swahn (+++++)

En guldklimp som fortsätter att göra försvarsspel till vacker fotbollskonst och sprida ett lugn och en trygghet till hela sin omgivning på ett sätt som är ovärderligt för ett fotbollslag.


Hannes ”Tillslagsprinsen” Andersson (+++++)

Bidrog inte bara med stabilitet till backlinjen utan var även med sin fina högerfot starkt bidragande i anfallsspelet med ett flertal längre uppspel och frisparkar med god kvalitet. Framspelningen till Arvids kvitteringsmål var poetiskt vacker (och inte helt olik den Frank de Boer serverade Dennis Bergkamp med i Holland-Argentina i VM 1998 – för er som minns den godbiten).


David ”Puyol” Stolt (+++++)

En smart spelare som läste spelet utmärkt i försvarsspelet och flyttade in centralt för att hjälpa till när det behövdes. Fyllde även på framåt med offensiva löpningar så till den grad att han skaffade sig ett friläge och sånär lyckades få dit bollen i mål.


Carl ”Iceman” Ekdahl (+++++)

Löste många knepiga situationer genom att behålla lugnet och vara följsam och svårpasserad i försvarsspelet, samtidigt som han allt som oftast valde rätt uppspelsalternativ.


Alexander ”Boom” Mohammadian (+++++)

Låg tätt intill motståndarna i försvarsspelet, var resolut och rejäl i närkampsspelet och valde ofta att spela upp bollen på ett tillslag när motståndarna hann in i pressen.


Rami Alhazouri (+++++)

Evighetsmaskinen på mittfältet som såg till att hålla rent framför egen backlinje och förhindra många avslut. Var klok i uppspelsfasen och bjöd på en härlig uppvisning i samband med målet.


Isak ”the magic left foot” Sångberg (+++++)

Vann mycket boll tack vare sin energiska spelstil och tog ansvar för defensiven genom att styra sina lagkamrater rätt. Använde färre tillslag än normalt, vilket skapade flyt i spelet, och lirkade som vanligt fram ett par giftiga djupledsbollar med den magiska vänsterfoten.


Gustav ”Överlappskungen” Isaksson (+++++)

Såg med sina fina fötter och goda spelförståelse till att emellanåt lugna ner spelet med passningar bakåt i planen så att laget kunde vila med bollen och hinna flytta upp. Började efter ett tag också hitta rätt med passningarna till de djupledslöpande spelarna.  


Jonathan ”Tid” Tidstål (+++++)

Bidrog med värdefull rutin genom att täcka av stora ytor centralt defensivt, vara aggressiv i pressen och se till att släppa bollen enkelt till sina medspelare efter bollvinst. En lojal lagspelare som med sin uppoffrande spelstil beskrivs av Liverpool-supporter Anders Johnsen som Kronängs egen James Milner. Bara att skriva under på det.


Hugo ”Pirlo” Andersson (+++++)

Stod konstant för kraftfulla löpningar upp och ner längs kanten och såg därigenom till att låsa fast bollen på offensiv planhalva så att laget kunde flytta upp. Höll sånär på att pressa sig igenom till ett bra avslutsläge och stod för en vältajmad och precis passning när han frispelade David. 


Simon ”Bagarn” Lindén (+++++)

Såg alltid till att komma hem på rätt sida i försvarsspelet, vågade kliva dit i duellerna mot spelare som ibland var ett par huvuden högre, hittade fram med ett par öppnande passningar längs kanten och löpte sig fram till ett bra avslutsförsök.


Read Alhsri (+++++)

Var tack vare sin löpkapacitet, snabbhet och tuffhet alltid ett hot för motståndarnas backlinje, samtidigt som han vann tillbaka många bollar i presspelet. Stod dessutom för en klockren framspelning till Ramis mål.


Arvid Elmgren Kopp (+++++)

Lagkaptenen och pådrivaren, som spelar fotboll med hjärtat utanpå, såg till att vrida igång sitt lag på fulla cylindrar den här eftermiddagen genom att föregå med gott exempel och ge 100 % i varje situation. Många smarta löpningar ledde fram till ett välförtjänt mål – även om han själv efteråt erkände att avslutet var något tursamt.


Nästa helg har vi inga matcher på grund av konfirmationsläger och annat. Passar kanske bra så att vi hinner får tillbaka en del skadade spelare till nästa match som är den 18:e maj.


Har nu skickat in anmälan till Laxacupen i Halmstad och återkommer med mer information så snart den är bekräftad.


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer