C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Alingsås IF – Kronängs IF: Vägran att ge upp gjorde det möjligt
2017-05-27 20:46
Att få se killarna jubla med min gamla hemmaplan i bakgrunden.

Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var en speciell dag för mig. Det var ju just här på Mjörnvallen – just på den här gräsplanen - där matchen mot Alingsås IF spelades, som mitt fotbollsintresse växte fram. Det var här vi tränade och spelade matcher under ungdomsåren. Det var här jag i 14-års-åldern började döma sjumanna-matcher när lillbrorsans lag spelade, som ett bra sätt att börja tjäna sina egna pengar. 


Elva händelserika och glädjefyllda år i klubben innebär såklart att det alltid kommer att finnas en plats i hjärtat för Alingsås IF. Att få komma tillbaka hit tillsammans med det här sköna gänget i Kronäng och sluta någon form av cirkel, blev inte lika häftigt som jag hade förväntat mig – det blev ännu bättre än i drömmarna.


Sammanfattning


Kronäng inledde matchen bäst men, allt eftersom tog ett osedvanligt spelskickligt Alingsås IF över allt mer och började skapa chanser. Wile ”Ter Stegen” Lindqvist såg länge till att det var mållöst, men till slut kunde Kronäng inte stå emot längre och Alingsås kunde göra både ett och två mål.


Det var på gränsen till för varmt för att spela fotboll den här eftermiddagen i den stekheta solen, vilket märktes tydligt då spelare som brukar vilja spela mer eller mindre hela matcherna kom och ville byta redan innan vi hade spelat tio minuter. Men Kronäng fortsatte att vara noggranna i det defensiva jobbet och såg på så vis till att hålla sig kvar i matchen trots att vi anfallsmässigt spelade lite för smått och inte fick igång det mer vägvinnande djupledsspelet.


Det här med att fokusera mer på de längre bollarna i djupled var något vi tog upp i vattenpauserna och i halvtid. Det tog sin tid, men i den andra halvleken fick vi se ett Kronäng som insåg fördelarna med att droppa in bollarna bakom motståndarnas backlinje och därigenom kom tillbaka i matchen.


Wile ”Ter Stegen” Lindqvist stod för ytterligare ett par räddningar och höll på så vis sitt lag kvar i matchen. Lätt att glömma av såhär i efterhand, men ett mål till för Alingsås i det här läget och matchen hade med stor sannolikhet fått en annan utgång.


Reduceringsmålet stod Isak ”the magic left foot” Sångberg för när han testade skottlyckan i höjd med straffområdeslinjen och lyckades överlista hemmamålvakten. Målet gav såklart Kronäng förnyad energi och av bara farten kom kvitteringsmålet kort därpå. En hörna från Hannes Andersson letade sig hela vägen till den bortre ytan där Teo Lagerstedt dök upp och lyfte in en boll som gick hela vägen in i mål – hur vackert som helst!


Än fanns det fortfarande tid kvar att spela på och Kronäng skulle även, till skillnad från bragdinsatsen i DM-matchen, lyckas fullfölja vändningen. Ledningsmålet kom från Adnan ”GarBale” Mohammad efter framspelning i djupled från Isak ”the magic left foot” Sångberg. Isak skulle även stå för framspelningen till nästa mål där Read Alhosari, med ett tekniskt nummer, lyckades ta sig förbi målvakten vid kortlinjen, få in bollen i mål och därigenom fastställa slutresultatet.


Sammanfattningsvis är det bara att ge spelarna en stående ovation för sättet de genomför den här matchen på. Redan tidigt i första halvlek såg det ut som att vi aldrig skulle palla med det här i värmen och när vi dessutom hamnade i underläge mot ett Alingsås IF som gärna och bra rullar runt bollen med stort tålamod var läget såklart ännu tuffare. Men som vi har varit inne på tidigare finns det en kompromisslös vägran att vika ner sig och ge upp inom det här charmiga och kaotiska fotbollslaget. 


Att se killarna gå in och bara öka intensiteten och samtidigt få igång anfallsspelet i den andra halvleken gör att man står där stolt som tupp och njuter när man live framför sina ögon ser vad som kan hända när den rätta viljan och inställningen finns där hos ett gäng fotbollskillar som sliter och kämpar tillsammans som ett riktigt LAG.


Extra plus till samtliga spelare för sättet de hjälpte varandra på under de här svåra omständigheterna. Ni accepterade att ni fick spela på lite olika positioner utan något som helst gnäll, samtidigt som ni fokuserade på helt rätt saker och inte lät frustrationen över att ligga under gå ut över spelet. Ni bara fortsatte att tugga på och till slut fick ni er belöning i form av en vändning. 


Extra stjärna i boken till Isak ”the magic left foot” Sångberg som tog ett stort ansvar för det defensiva jobbet och därigenom fick med sig resten av laget för att till slut också vara med som målskytt och framspelare i de avgörande momenten.


Stort tack för en helt underbar dag tillsammans i Alingsås!


Matchens…


…Vad var det jag sa?

Då Teo Lagerstedt iklädd en Unitedtröja (som Liverpoolsupportern Anders Johnsen tyckte var sådär snygg) tog hem en av strafftävlingarna under träningsveckan fick han testa på att spela i anfallet då han uppenbart har bra avslut och det kändes som att han skulle sätta dit bollen om han bara fick lägena. Huvudpersonen själv höll inte med, men efter att ha stått för det så viktiga och vackra kvitteringsmålet kanske han känner annorlunda? Härligt Teo! Gött är det!


…Supersub

 Adnan ”GarBale” Mohammad som inte skulle ha spelat på grund av fastandet (just det David Stolt – inte festandet) och var med som filmexpert snörade på sig skorna i den andra halvleken och kunde såklart inte låta bli att spela en nyckelroll i vändningen.


…Föräldrastöd

Under en vattenpaus fick killarna välbehövlig energi i form av apelsin och vattenmelon som Morgan Johansson hade ordnat. Vad jag förstod har det gett positivt resultat tidigare. Den här gången var det säkerligen en av förklaringarna till att Kronängspelarna orkade mer i den andra halvleken jämfört med den första. Härligt initiativ Morgan och tack!


Som om inte det vore nog kom Eva Sångberg med isglass efter slutsignalen. Det var ovärderligt efter 70 minuters hårt jobb i högsommarvärmen. Vi tackar och bockar!


Hoppas ni förstår hur mycket stödet från er föräldrar och syskon betyder för oss! Har nämnt det innan, men det kan inte nog belysas, så kommer fortsätta oavsett om ni vill eller inte.


…Minnesbild

Efter slutsignalen tog vi oss över till andra sidan vägen där spelare, ledare, föräldrar och småsyskon tog ett välbehövligt dopp i det lagom svalkande vattnet i Playa Mjörn. Om jag hade kunnat frysa tiden under de här ögonblicken när alla var så glada och hade så trevligt tillsammans, hade jag definitivt gjort det. Ett oförglömligt minne för mig med tanke på att vi befann oss i mina hemtrakter.


//Henrik Johansson                                              


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer