C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sparsör/Fristad/Borgstena – Kronängs IF: En värdemätare med Jason Puncheon & Forrest Gump
2018-09-22 21:53


Det kändes som att det var länge sedan – och det var det ju också i och med att vi hade spelledigt förra helgen när vi hjälpte till som funktionärer på Kretsloppet.


Nu var det äntligen dags för match igen och det kändes extra intressant i och med att motståndarna var ett av de lagen vi hade svårast att hänga med i våras.


Det här kunde därmed ses som en bra värdemätare för vad som har hänt med det här fotbollsgänget sedan dess och killarna skulle ge oss ett positivt besked denna soliga och, under tio minuter, stormiga och regniga lördagseftermiddag.


Matchen


Hemmalaget S/F/B tog det spelmässiga kommandot direkt. Men Kronäng stod emot bra och när bortalaget väl lyckades få fast bollen på offensiv planhalva, kändes det helt klart intressant.


Mindre intressant blev det inte heller när Arvid Elmgren Kopp fick utrymme för avslut centralt utanför straffområdet och mycket behärskat placerade in ledningsmålet vid den vänstra stolpen (i snudd på exakt samma nätmaska som mot Dalsjöfors).


S/F/B fortsatte att trumma på framåt, men hade svårt att skapa lägen i öppet spel mot ett Kronäng som var fortsatt kompakta centralt. Hemmalaget skapade en del chanser på fasta situationer och skott från distans, men inte värre än att Kronäng kunde stå emot halvleken ut.


Dessvärre kom kvitteringsmålet direkt i inledningen av den andra halvleken och då på en fast situation. Ett mål som var starten på en tuff period för Kronäng där ett spelskickligt S/F/B gick ifrån med ett flertal mål inom loppet av tjugo minuter.


Kronäng ryckte dock upp sig under slutkvarten där Dek ”Kryckan” Ibrahims returmål, på Rami Alhazouris fräcka genombrott och avslut, gav välbehövlig energi.


Trots att F/S/B till slut vann såväl klart som rättvist, ska det nämnas att Kronäng kunde ha gjort ett par mål till då man ett flertal gånger var uppe och oroade motståndarna i straffområdet.


Sammanfattning


Trots att presspelet aldrig blev riktigt samstämmigt och att det många gånger blev för stora avstånd mellan lagdelarna, stod killarna upp på ett mycket bra sätt mot en svår motståndare.


Precis som vi hade kommit överens om inför matchen, såg killarna till att ligga kompakt centralt i planen och se till att motståndarna endast fick ha bollen framför eller utanför – dvs. i de mindre farliga ytorna.


Eftersom F/S/B samtidigt tycker om att anfalla mycket längs kanterna blev det en del hörnor för hemmalaget. Hörnor som Kronäng hanterade på ett utmärkt sätt genom att dels se till att få bort bollen och dels genom att vara snabba ut i pressen och förhindra att motståndarna kunde lyfta in den på nytt.


Vid bollvinst var det allt för få gånger vi lyckades hålla i bollen och flytta upp med hela laget innan passningen i djupled kom, vilket gjorde det relativt enkelt för hemmalaget att samla upp och starta nya anfall. 


Det kändes synd att vi inte kunde få till det oftare då det såg spännande ut med många löpningar framåt de gånger Kronäng väl fick kontroll på bollen på motståndarnas planhalva och skapade lägen som mycket väl kunde ha resulterat i fler mål framåt.


Frånsett tjugominutersperioden när Kronäng inte alls var med och F/S/B drog iväg, var det här en stark insats som tydliggjorde hur det här gänget har vuxit in i det ju längre säsongen har gått.


Den här eftermiddagen var det framförallt försvarsspelet som imponerade i form av hur mycket bättre killarna har blivit på att inse vilka ytor som är farligast och därmed viktigast att försvara. Noggrannheten, intensiteten och beslutsamheten vid defensiva fasta situationer är också något som sticker ut jämfört med i våras.


Det absolut jobbigaste just nu är att det bara återstår en månad av en fotbollssäsong som har gått alldeles, alldeles för fort.


Går det att snabbspola bakåt och börja om? Någon av er som ska börja på konfirmation under söndagen kanske kan fråga prästen om det finns något sätt?


Nåja. Även om en månad känns kort är det å andra sidan en häftig månad där vi ska få se det här sköna gänget spela match sju gånger till – så det kunde absolut ha varit värre.


Matchens…


…Svar på tal!

När motståndarna var på honom under matchen såväl fysiskt som verbalt svarade Rami på bästa tänkbara sätt.


Vid egen avspark ställde sig Rami vid mittlinjen (trots att han spelade mittback) och gav tecken till Casper att han ville ha en längre boll att springa på.


Casper skickade fram en utmärkt djupledspassning och Rami lyckades, med en vilja av stål, få med sig bollen igenom motståndarförsvaret och få iväg ett avslut ur dålig vinkel, varpå Dek satte returen i mål.


kan man också göra om motståndarna snackar för mycket!


…Huuuur blev det såhär?

”En gång till” tänkte Rami och gestikulerade på nytt till Casper om att han ville ha en boll att löpa på.  


Motståndarna var ju såklart beredda på det den här gången. Men bollen var så bra slagen och Rami var så snabb att det ledde fram till ett friläge ändå.


Ett friläge där Rami hann först på bollen och blev överkörd av den utrusande målvakten.


Istället för den hundraprocentigt klara straffsparken, dömde domaren frispark för hemmalaget (!).


Något som är lika svårt att förklara som utgången av riksdagsvalet. Det blir bara mer rörigt ju mer man försöker, så vi släpper det.


…Jason Puncheon & Forrest Gump

Mitt under pågående match kommer lagkapten Arvid Elmgren Kopp springande mot bänken.


Var det så att han ville byta, och i så fall varför?


Det var alltför tidigt i matchen för att det skulle kunna vara trötthet.


Det var ett alltför rappt löpsteg för att det skulle kunna vara en skada.


”Jag måste verkligen skita”, var allt Arvid hann säga innan han likt ”Forrest Gump” försvann iväg den relativt långa sträckan mot omklädningsrummen.


Har tidigare berättat för en del av killarna om Jason Puncheon, men det känns som ett passande läge att göra det igen:


Crystal Palace-spelaren Jason Puncheon som under tiden i Southampton mitt under pågående Premier League-match kände att ett toalettbesök var en påträngande nödvändighet. ”Det är nog ingen som märker om jag försvinner ut ett tag” tänkte vår gode Jason.


Problemet med den tanken var bara att Premier League sänds i hundratals länder samt att det fanns omkring 40 000 åskådare på plats. De engelska fansen hade som vanligt en speciell humor och hälsade Jason välkommen tillbaka till planen genom att sjunga den numer klassiska läktarsången:


”He went for a shit, he went for at shit.

Jason Puncheon, he went for a shit”.


Här har ni klippet på Arvid – jag menar Jason:

https://www.youtube.com/watch?v=HIIC9UTN3A0


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer