C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träningslägret i Nittorp dag 1: Spänning, förväntan och spontanitet!
2021-08-15 22:12

 

En del hade ställt klockan på tidig väckning redan dagen före avfärden till Nittorp – för att med säkerhet hinna packa allt.

 

Andra hade svårt att sova.

 

Inte undra på det med tanke på all spänning och förväntan som flög runt där inne i huvudena på våra unga Kronängsgrabbar som samlades klockan 08.00 på Kronäng under torsdagsmorgonen för att åka på sitt allra första (!) läger tillsammans.

 

Väl på plats firade killarna oväntat stora triumfer var gäller att få ordning på sina sängplatser.

 

Vår gode vän Melker ”Turbo” Ottosson var dock inte supernöjd med sitt täcke som, enligt honom själv, mest liknade en boll.

 

Lösningen på problemet? Den så kallade "strutsen" - dvs. att helt enkelt strunta i det där ”onödiga” täcket. Vad rolig du är Melker :)

 

När allt var i ordning trippade alla med lätta steg bort till den välskötta naturgräsplanen vid ishallen för att genomföra det första träningspasset.

 

Men var det någon som var så särskilt intresserad av fotboll mitt bland alla nya intryck?

 

Knappt. 

 

De var ju fullt fokuserade på när de skulle få bada i värmen som hade tilltagit och när de skulle hämta de rostiga gamla sjumannamålen för att spela, upptäckte de givetvis snöhögen utanför ishallen och kunde då inte låta bli att sätta i gång ett litet snöbollskrig (den typ av spontanitet som måste få finnas och som är en viktig del av en lägervistelse).

 

Efter träningen gick vi i samlad trupp mot badplatsen, ledda av vår mänskliga kompass Erik ”Bam bam bam” Isaksson.

 

Alla som känner Erik borde ju redan på förhand ha varit införstådda med att Eriks lokalsinne lämnar en del i övrigt att önska.  

 

En enkel regel kunde ju då ha varit:

Om Erik går åt vänster, så går alla åt höger - och då hamnar vi rätt.  

 

Nåja, trots att Erik lyckades med konststycket att gå åt fel håll tre gånger (!) under en sträcka på 500 meter (trots ”hyfsad” hjälp av en skylt med texten ”Badplats”) kom vi till slut fram till den allmänna badbryggan där alla kunde släppa ut en stor del av den överskottsenergi de hade inom sig.

 

Efter lunch drog vi igång med de första ”presskonferenserna” som styrdes av pressansvarig David Nylén, i samarbete med åhörarna.

 

Roliga/oväntade frågor och likartade svar framkallade en hel del skratt, samtidigt som vi lärde känna varandra bättre. En trevlig stund. 

 

Därefter åkte vi i väg till Isaberg och spelade fotbollsgolf – en aktivitet som utgjorde den första delen av dagens pristävling och som killarna inte bara uppskattade, utan faktiskt även var riktigt duktiga på.

 

När alla hade fått i sig middag avslutades kvällen med pristävlingens andra del i form av den populära frågesporten ”Alla mot alla” som blev en gastkramande tillställning som var så pass jämn att den avgjordes av en ynka poäng i den allra sista frågan. Snacka om nervpärs!

 

Spänning, tillförsikt och galenskap rådde sedan under prisutdelningen där de två främsta lagen fick välja lådor med okänt innehåll från prisbordet och Neo hade antingen röntgensyn eller bara lyckan att direkt finna ett av två presentkort. 

 

Trots en minst sagt intensiv och händelserik första dag i Nittorp, lyckades slutligen alla somna i rimlig tid för att kunna vara pigga och glada inför nya akviteter dagen därpå. 

 

//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
FILM: Pre Skara Camp!2022-06-14 21:41
Sommaruppehåll?2021-08-11 10:42
 
Sponsorer