Intersport

Fristad GoIF - Kronängs IF: Spelskicklighet, finess och effektivitet följt av blod, svett och tårar!
2020-03-15 21:30

Från solsken och värme på Kronäng Arena under lördagen till regn och rusk på Hedens IP i Fristad under söndagen.

Sena återbud från ett par spelare innebar att Kronäng i stort sett fick genomföra matchen utan avbytare.

En utmaning som killarna löste utmärkt – om än på lite olika sätt i de båda halvlekarna.

Sammanfattning

Under merparten av den första halvleken fick vi se ett Kronäng som försökte spela sig ur trängda lägen mot ett Fristad som pressade högt och intensivt.

Glädjande nog fick vi se ett Kronäng som inte bara försökte, utan även lyckades spela sig ur flertalet svåra situationer tack vare lugn, tålamod, bra rörelse, få tillslag på bollen och hög koncentration i passningsspelet.

När Kronäng lyckades spela sig förbi fanns det därmed stora ytor att anfalla på och när Adnan ”GarBale” Mohammad rann igenom och fälldes i straffområdet pekade domaren på straffpunkten.

Efter vunnen ”sten, sax, påse” klev han fram till straffpunkten – Sveriges kanske allra mest målsugna fotbollsspelare just nu? Ja, Sami ”England” Jalali förvaltade straffen på ett lugnt, men samtidigt distinkt sätt.

Edvin ”den listige” Sundström slog sedan en ”Lionel-Messi-till-David-Villa-genomskärare” som var så vältajmad och precist slagen att Adnan ”GarBale” Mohammad, helt friställd med målvakten, kunde utöka ledningen med ett behärskat avslut.

(Om ni undrar hur en sådan genomskärare ser ut kan ni spola fram till 8:12 i klippet nedan).

Efter målet tappade Kronäng tålamodet i spelet som, i takt med att antalet tillslag per spelare ökade, blev ryckigt och mindre kontrollerat.

Även om vi pratade om det i halvtid hade Kronäng svårt att hitta tillbaka till framgångsreceptet med få tillslag under den andra halvleken som mer övergick till en omställningsmatch.

Däremot fanns det överhuvudtaget ingenting att klaga på vad gäller killarnas arbetsinsats som fortsatt var lysande trots att merparten spelade 90 minuter.

Fristad skapade långa stunder ett kraftfullt tryck tack vare sitt press-spel som blev alltmer framgångsrikt och de var dessutom giftiga på fasta situationer som de också skapade en hel del möjligheter på.

Men som Kronängspelarna slet för varandra den här kvällen.

”Mago” i målet stod för ett par högklassiga ingripanden, men fick även god hjälp av hela laget som offrade sig kompromisslöst i duellspelet över hela planen, men kanske framförallt inne i straffområdet – både vad gällde att få bort hörnor och täcka skott utifrån.

Så spelskicklighet, finess och effektivitet under första halvan följt av blod, svett och tårar i den andra sammanfattar en insats från Kronäng som hamnar någonstans mellan starka +++ och svaga ++++ i helhetsbedömning, med tanke på antalet spelare som fanns att tillgå.

Tack ska ni ha alla inblandade för en härlig avslutning på fotbollshelgen!