C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kronängs IF – Holmalunds IF: Kan vi inte spela igenom - får vi spela runt dem
2017-10-02 23:26

Det går inte att göra så mycket annat än att hålla med Casper ”Piqué” Swahn. Förmiddagsmatcher i solsken i all ära. Men visst är det något speciellt med kvällsmatcher under hösten när vackra Kronäng Arena lyses upp på det här sättet?


När vi gästade Holmalund på Brogårdsvallen i Alingsås för en dryg månad sedan fick killarna sig en nyttig tankeställare om hur det kan gå när den rätta inställningen saknas från start. 


Den här kvällen fick vi se en betydligt bättre attityd hos killarna – framförallt under den andra halvleken när laget släppte loss säkerhetsbältena och bara körde på. 


Matchen


Kronäng inledde med ett bra tålamod i uppspelsfasen, men tappade ganska snabbt det konceptet och spelade onödigt svårt, vilket innebar att ett defensivt välorganiserat och hårt pressande bortalag flertalet gånger kunde vinna tillbaka bollen och ställa om.


Teo Lagerstedt, Arvid Elmgren Kopp och Oskar ”Ankara” Omar hade alla varsina jättelägen, som mycket väl hade kunnat resultera - om det inte hade varit för en storspelande målvakt i Holmalunds mål, som såg till att det var mållöst i halvlek.


Under halvtidsvilan pratade vi om att gå intill tätare i markeringsspelet, för att inte ge motståndarna så mycket tid att vända upp, och gå in rejälare i närkampsspelet. Framåt ville vi gärna se spelbredden utnyttjas på ett effektivare sätt med fler spelvändningar för att tvinga isär Holmalunds tajta defensiv.


Det var en önskelista som killarna infriade på ett strålande sätt genom att omgående ligga närmare sina motståndare, vinna fler dueller och därigenom ta tag i matchen och pressa tillbaka bortalaget som fick slita allt hårdare för att stå emot.


Kronäng började utnyttja planens bredd på ett mycket bättre sätt genom att släppa bollen tidigare ut mot kanterna varifrån en stor mängd målchanser skapades via vassa inlägg såväl längs marken som i luften. 


Bortalagets målvakt fortsatte dock att storspela. Skulle det här bli ännu en sådan dag när bolluslingen minsann hade bestämt sig för att inte gå i mål vad Kronäng än försökte med?


Arvid Elmgren Kopp såg till att svaret på frågan blev nej när han, på en fin framspelning från David ”Piggelin” Nylén i målet (som satte igång spelet snabbt), lyckades få med sig bollen i fart ifrån sin försvarare för att slutligen i dålig vinkel, rulla in ledningsmålet. Ett samarbete vi har sett tidigare den här säsongen!


Kronäng som redan var rejält uppe i varv, fick såklart ännu mer energi av målet och kort därpå samlade Arvid Elmgren Kopp upp bollen efter en hörna, tog sig förbi ett flertal motståndare längs högerkanten och skickade in ett alldeles utmärkt inspel längs marken. Inspelet var hårt och välriktat, mellan motståndarnas backlinje och målvakt, och nådde hela vägen över till den bortre stolpen där Hannes Andersson dök upp och behärskat dubblade Kronängs ledning.


Hemmalaget hade därefter full kontroll på matchen och kunde ha gjort fler mål i en väl genomförd andra halvlek.


Sammanfattning


När Kronäng tog för lång tid på sig och mestadels försökte anfalla centralt kunde ett defensivt skickligt Holmalund stå emot utan alltför stor ansträngning, vinna tillbaka bollen och ställa om med ett par riktigt kvicka spelare. Men när Kronäng väl började släppa bollen i ett tidigare skede ut mot kanterna, lyckades man dra isär sina motståndare som fick allt svårare att stå emot.


Genom att utnyttja kanterna i anfallsspelet, ligga närmare sina motståndare och vara aggressivare i den defensiva pressen kunde Kronäng se till att etablera längre anfall på motståndarnas planhalva. På så vis skapade Kronäng ett konstant tryck med flertalet fartfyllda och sevärda anfall som dessutom resulterade i klara målchanser.


Det var imponerande att se hur killarna tog tag i det i den andra halvleken och fortsatte att gå för det hela vägen, trots att de fina lägena till en början inte resulterade. Killarna sprudlade av positiv energi, började agera istället för att reagera i både offensiven och defensiven, vilket slutligen ledde fram till den välförtjänta utdelningen.


Tack killar, för en ny lagprestation där samtliga kämpade och slet för varandra och därigenom bidrog till segern!


Matchens…


…Helomvändning

Teo Lagerstedt som gick från att vara missnöjd med sin yttermittfältsposition, till att gå ut med helt rätt inställning och stå för en mycket inspirerande insats med många löpningar och bra variation i spelet längs kanten. Så galet kul att se Teo!


...Det lönar sig att fortsätta springa

Hannes Andersson som har löpt långa sträckor och hållit bredden längs kanten utan att få bollen, men som den här kvällen fick den betydligt oftare och med välriktade inlägg och avslutsförsök skapade flertalet giftiga chanser, för att slutligen också hålla sig framme vid den bortre stolpen och stänga matchen.  


…Match i matchen

Casper ”Piqué” Swahn som fick slita hårt mot Holmalunds skicklige nummer 9, men som med ett kompromisslöst försvarsspel löste uppgiften med den äran mot en svårfångad motståndare.


…Glödheta

Arvid Elmgren Kopp, som fortsatt sprudlade av anfallskraft och verkligen har hittat in i den så kallade ”zonen” när man inte funderar så mycket framför mål, utan bara rullar in bollen istället.

 


OBS! Uppdatering av poängspelet!


Oerhört skoj att vi återigen var så många som 21 stycken spelare under måndagens träning - när killarna lyckades samla in ytterligare sex poäng till det pågående poängspelet.


Ställningen är därmed 66,5 av 75 poäng. Det börjar närma sig nu…


//Henrik Johansson


Nyhetsarkiv
Nyårskulan 20192019-12-31 17:16
FILM: Eskilscupen 20192019-08-06 14:02
FILM: Blixtcupen 20182018-12-31 16:26
FILM: BUA-cupen 20182018-12-26 17:23
FILM: FUTSAL-DM2018-11-22 20:14
FILM: Ekorrecupen 20182018-11-22 20:04
2018-03-14 11:57
2018-03-12 14:21
FILM: BUA-cupen2017-12-27 20:39
Höstlovsfotbollen 1/112017-10-27 13:22
FILM: Oddebollen 20172017-08-17 19:44
FILM: Topp 10-listan2017-03-05 18:32
FILM: BUA-cupen 20172017-02-14 20:56
Nu kör vi P03/P04!2017-02-08 20:14
FILM: BUA-cupen 20162016-11-28 19:52
 
Sponsorer