C-Z Sport
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kronängs Idrottsförening
6 - 2
Brämhult
Kronängs Idrottsförening6 - 2Brämhult

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 mars, 13:00
Plats:Kronängs Arena A-plan
Samling:12:00
2018-03-12 14:21

Det var knappt att vi hann hem och vända innan det var dags för nästa träningsmatch när Brämhult stod för motståndet.


Under lördagens match var huvudfokuset att spela fotboll med så få tillslag som möjligt. Detsamma gällde såklart den här eftermiddagen. Men nu ville vi även lägga stor vikt vid att få igång spelvändningarna och killarna skulle inte göra oss besvikna.


Matchen


Precis som under gårdagen hade Kronäng till att börja med bekymmer med att hitta bredden och därmed enkelheten i spelet. Trots det fortsatte lagkapten Arvid Elmgren Kopp att visa kyla framför mål när han, fri med målvakten, inte gjorde något misstag och satte dit ledningsmålet.


Efter att ha pratat ihop oss lite i pausen började Kronäng utnyttja planens bredd och då kom också spelet igång. Nästa mål uppkom dock när Isak ”the magic left foot” Sångberg fick ett skottläge på halvvolley utanför straffområdet och skickade iväg en riktig häxpipa som letade sig in i målvaktens högra kryss, hur snyggt som helst.


Brämhult fick in ett reduceringsmål, men Kronäng hade nu kommit igång på allvar och vi fick se ett flertal fartfyllda anfall, samtidigt som den höga intensiva pressen gav resultat. 


Som när Gustav ”Överlappskungen” Isaksson vann bollen i offensivt straffområde och osjälviskt spelade fram kusinen Isak ”the magic left foot” Sångberg som den här gången valde att placera in sitt andra mål på ett mycket behärskat sätt.


Även nästa mål föregicks av hårt jobb när Read Alhsri vägrade ge upp kampen om bollen och arbetade fram den till Arvid Elmgren Kopp, som höll inne avslutet på ett smart sätt innan han enkelt kunde placera in sitt andra mål för dagen.


Bortalaget reducerade ännu en gång på straff innan en ”lite lätt” målsugen Casper ”Piqué” Swahn fick skottläge utanför straffområdet och utan minsta tvekan satte dit bollen i nättaket.


Read Alhsri kunde sedan avsluta målskyttet via stolpen och in och därmed sätta punkt för en helg med stundtals bra fotboll och många vackra mål. 


Sammanfattning


Frånsett inledningen var det glädjande att se hur killarna började hitta tillbaka till de ingredienser i spelet som fungerade så bra i höstas. Spelbredden var ännu tydligare än under gårdagens match mot Dalsjöfors, vilket gjorde det enklare att genomföra spelvändningar. 


Spelvändningarna öppnade upp större ytor att anfalla på och när löpningarna i djupled såväl blev fler som vältajmade var det riktigt trevligt att titta på då killarna fortsatte att släppa bollen på få tillslag till varandra. 


När det gäller helgens matcher ska killarna ha stort beröm för att de lyssnar och verkligen ser till att ta med sig de bitar vi har tränat på den senaste tiden ut i matchsituation. Bra jobbat!


Nästa helg är det spelledigt innan vi fortsätter med nya träningsmatcher på bortaplan mot Norrby (23/3) och Södra Vings (25/3).


Matchens…


…Vad är det som händer!?

Träningsmatcher brukar generellt sett inte innehålla särskilt många vackra mål. Fast det verkar inte de här killarna riktigt ha förstått, då vi bara under den här helgen har fått se Dek, Isak, Casper och Read avfyra ett par riktiga rackarrökare.


…Delikatess

Sättet som Arvid Elmgren Kopp höll inne på avslutet, för att skapa sig ett ännu bättre läge, är en liten detalj i det stora, men likväl en ”smartness” man snarare brukar se på TV än på den här nivån.


//Henrik Johansson


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer