VM Emma Pettersson
ANF Lotta Almgren
ANF Josefin Hagberg

Avbytare: Elin Pettersson, Emelie Andrén, Linnéa Gren, Emma Andersson.

Då vår målvakt inte kunde komma till matchen lånades en målvakt snabbt in och med motståndarnas goda minne fick hon vara med. Då vi dessutom saknade någon extra back, så åkte Emma Andersson också med som backup.

Vårt nya spelsystem satt direkt och motståndarna fick klara problem när vi drog isär laget och breddade.

Redan i 9:e matchminuten drog vår vänsterback, Viktoria iväg på en långlöpning och fick bollen. Tog sig in i straffområdet, spelade snett inåt till Emma J. Emma slår bollen snett framåt och Emelie Widar missar inte ett sånt läge. Rakt över målvakt och 1-0.

Vi fortsätter spela enkelt och brett.
I 18 minuten Josefin H tar bollen uppåt, lite kalabalik, bollen tas loss av Emma J som slår en kanon passning till Emma P som inte missar i det läget. 2-0.

Efter 22 minuter en kort taktikpaus och in med avbytarna.

Snart efter det så presenterade avbytarna sig. Linnea G passade Emelie A i djupled och då är det 3-0.

Halvlek och vi snackade om omställningarna som motståndaren definitivt inte hängde med på. Vi sprang mycket mer och skapade därför mer.

Men med förnyade krafter kom motståndarna ut i andra halvlek och gjorde ganska omgående 3-1. En grymt snabb spelare som plötsligt fick spelrum (och fick fler chanser resten av matchen). Och bara någon minut senare tilldöms de en straff. Vår målvakt går rätt, men 3-2.

Viss förvirring, men efter en ytterligare kort taktikpaus så rätar det upp sig bättre. Båda lagen har några bra chanser, vi fler än dom, men resultatet står sig matchen ut.

En bra genomkörare och åter vinst mot Östadkulle, 3:e vinsten i rad nu.

Vår spelsystem funkar, men naturligtvis finns det en del barnsjukdomar som vi skall jobba med under träningarna fram till seriepremiären.

Alla var trötta och glada efter matchen och nu ser vi framåt mot nästa torsdag 27/4 då seriepremiären mot Hajom/Björketorp är på hemmaplan.

Kronängslirare:
Ja det finns mängder med bra prestationer i denna matchen.
Så Hela LAGET hyllas och här kommer en hyllning till er.
Emma J konstanta löpande och 2 assist naturligtvis.
Emma P som sprang runt sin back i varje löpduell + mål.
Linn som nog hade bollen mer än någon annan match hon spelat i och centimetrar från målskytt vid hörna och skott från 30 meter.
Moa och Jennifers uppoffrande spel i försvaret och anfallsvilja.
Viktoria och Tildas löpningar in, ut, upp och ner i anfall och försvar.
Emelie W påpasslighet och envishet och snygga mål.
Josefin som verkligen visade vilken tillgång hon blir för laget med sin blick för spelet.
Lotta som vanligt en urstark TARGET och kombinationsspelare.
Emelie A som vanligt målskytt och alltid spelbar i djupled.
Elin som sprang runt, över och genom sin back och var centimetrar från att bli målskytt.
Linnea med styrka och inställning och målgivande passning.
Emma A som kom in efter flera månaders uppehåll och gör en felfri insats.
Och naturligtvis vår inlånade målvakt Millan Isaksson som ryckte in med 5 minuters varsel och spelar stabilt. Inte stått på några år, tajmingen sådär, men stabilt!!