ANF Emelie Widar

Avbytare: Linnea Gren

Ja med endast en avbytare är det tufft att möta ett lag som ramlade ur div 2 förra säsongen. När dessutom vi ställde upp med tre-fyra stycken med smärtor så är det så mycket svårare. Nya positioner på flera spelare gjorde det ännu svårare.

Men stoppar det oss. Nä!

Ulricehamn fick naturligt hålla i bollen större delen av matchen, och i början hade vi en del problem med de många nya positionerna, men ju längre matchen led, desto mer satt de på plats.

0-1 kom på en tilltrasslad situation i första halvlek, där Ulricehamn på ett lågt inspel fick, på tredje försöket in bollen förbi vårt superhårt jobbande försvarslinje och målvakt.

Många spelare ville gärna byta vid slutet av halvleken, men som sagt, med en avbytare samt div krämpor, så var det bara att bita ihop och försöka vila på planen.

I halvlek pysslade vi om de med smärtor, (voltaren är bra) och berömde vårt försvarsspel och påminde varandra om att våga ta det lugnt när vi själva har bollen.

Vi lyckades bra bitvis i andra halvlek med att få ner tempot och själva skapa lite konstruktivt spel framåt.

0-2 kom efter en snabb spelvändning och ett väl placerat skott i bortre burgaveln.

När slutsignalen gick var det väldigt många trötta spelare som kunde konstatera att de överlevt och det med den äran.

Sammanfattning:
Återigen en match där vi jobbar tillsammans och lär oss mycket gemensamt. Varje match ger oss mer erfarenhet och mest när man tvingas spela mot bra motstånd.
Att Ulricehamn vinner var rättvist! Men också att det inte blev med större siffror. Vi hade bra koll och bästa målvakten.
Och kul att Linnea Gren fick debutera, kommer bli riktigt bra.

Matchens kronängare:
Alla i laget, precis som förra matchen.
-Vår sjukt bra målvakt. Det kunde blivit 5-6 mål, men vi har en Ida Svensson, som får en hög extra +. #enkelthållavärmenändå
-Jennifer Andrén, som lindande sitt ben redan före match, med känningar i baklåret. #Kördepåändå.
-Elin Pettersson, som hade rejäla smärtor från hälsenan, som påverkad henne hela matchen. #Turbonpåändå.
-Josefin Hagberg med sträckkänning i baklåret. #Funkarallagångerändå
-Linn Andersson med smärtor från hälsenan, och en lättare sträckning i framlåret. #Deärjumatchochkulsåspelavidareändå
-Lotta med dubbelkramp och "har inte varit så här slut på många år" syndrom. #Köööttapåändå
-Moa Larsson som spelade hela matchen med ryggskydd och tog 90 minuter med en längre tids sjukdom som uppladdning. #Kämpahelavägenändå
-Våra Emelie (A o W) som kämpade och slet och verkligen gjorde allt de kunde för att försöka skapa farligheter. Det är grymt jobbigt att jaga så som ni gjorde matchen igenom. #Tvåsupersnabbaanfallsess
- Fanny Bede som kämpade på sin högerkant och det med den äran. Ett skobyte i halvtid, och så kunde hon känna sina fötter igen. #Dubbel0withlicenstoplay
- Emma Pettersson, jobbar och springer hela tiden. Gör det så bra trots en ,halvt, ovan roll som innermittfältare. #Harjukondisju
- Linnea Gren, första matchen på ett antal år, och gör det riktigt bra. Ettrig och tuff. #Devarjuenfotbollspelare!

Så nu är det bara att se fram mot nästa vecka och Svenljunga IK som kommer på besök. Alla hoppas på en friskare trupp (och större) :)